Dünyanın en değerli para birimi Kuveyt Dinarı

Dünyanın en değerli para birimi Kuveyt Dinarı
Tarih : 15 Ocak 2022 16:17
549
Kuveyt Dinarı son yıllardaki liderliğini 2021 yılında da sürdürdü ve 2022 yılına en değerli para birimi olarak giriş yaptı.

Kuveyt Dinarı petrol ve dolar ilişkisinin etkisi ile yine dünyanın en değerli para birimi olarak tahtından indirilemiyor.

1 Kuveyt Dinarı yaklaşık 45 liraya denk geliyor. Kuveyt Dinarı dünyanın en değerli para birimi olmasını Amerika ile ilişkisi ve doğal kaynaklarına borçlu. Kuveyt dünyada petrolu dolar dışında bir para birimi ile satan tek ülke olma ünvanını koruyor.

Kuveyt Dinarı Amerika ve petrol kaynaklı dolar ilişkisinden dolayı kendi para birimi Amerikan Doları ile çok yatay bir seyir halinde. 1 Amerikan Doları  (Dolar/Kuveyt Dinarı) bugün itibari ile yaklaşık 0.3024 Kuveyt Dinarı’na denk geliyor. Son 10 yıla baktığınızda bu parite en düşük 0.277 ve en yüksek 0.3131 seviyelerini gördü ama son yılın çok büyük kısmı 0.30 dinar seviyesinden geçti.

Kuveyt Dinarı’nın yüksek değerli olması kendi ürettikleri petrolu kendi para birimleri cinsinden satarak otomatik bir Kuveyt Dinarı talep sistemi oluşturmalarından kaynaklanıyor. Kendilerinden alıncak petrolu kendi para biriminden talep ettikleri ve paranın da arz kontrolü kendi merkez bankalarında olduğundan dolayı arzı az tutarak kendi paralarını dünyanın en değerli para birimi haline getiriyorlar.

Kuveyt Dinarı neden değerli? Olduğunu merak ediyorsanız linke tıklayarak bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi elde edebilirsiniz.

Kuveyt Dinarı ve onun ardıdan Dünyanın en değerli para birimleri için de yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Serbest piyasa döviz kurları anlık ve Kapalı Çarşı canlı altın fiyatları takibi için kurlarim.com web sitesi ve mobil uygulamalarını ücretsiz olarak App Store ve Google Play’den indirerek anlık olarak takip edebilirsiniz.

Bizi Takip Edin!