Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası sahte bankonotlarla ilgili açıklamada bulundu.
Banka tarafından yapılan açıklamada, Bankanın banknot sahteciliği ile etkin mücadele kapsamında ilgili adli mercilerle koordinasyon içinde gerekli çalışmaları yürüttüğüne dikkat çekilerek, "Bu kapsamda son günlerde piyasada sahte yabancı banknot dolaşımının arttığına dair haberlere konu olan sahte efektifler, adli merciler tarafından bilirkişi raporu düzenlenmesi amacıyla Bankamıza gönderilmiştir" denildi.
Söz konusu sahte efektiflere dair TCMB tarafından hazırlanan bilirkişi raporları, adli mercilerin yanı sıra bankacılık sektörünün uyarılmasını teminen Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile paylaşıldığının altı çizilen açıklamada, "Bunun yanında teknolojik altyapıda sahteciliğe karşı tedbir alınmasına yönelik gerekli yönlendirmeler yapılmıştır" ifadeleri kullanıldı.
Merkez Bankası’nın dışında Türkiye Bankalar Birliği de tüm para sayma makineleri ve ATM’lerde güncellemelerin yapılmaya başladığını bildirdi.
Kapalıçarşı döviz kurları ve canlı altın fiyatları takibi için kurlarim.com web sitesi ve mobil uygulamalarını ücretsiz olarak App Store ve Google Play’den indirerek anlık olarak takip edebilirsiniz.